ABD F1 VİZESİ SAHİBİNİN SOYADI DEĞİŞİMİ SONRASI DİKKAT ETMESİ GEREKENLER ?

ABD F1 VİZESİ SAHİBİNİN SOYADI DEĞİŞİMİ SONRASI DİKKAT ETMESİ GEREKENLER ? Soru: Ben F1 öğrenci vizesiyle Amerika’da okula kayıtlıyım, ancak geçen ay evlendim. Geçen hafta da Green Card için evrakları gönderdim. Okulum şu an tatil ve Eylül’de açılacak. Acil bir durum dolayısıyla haftaya 10 günlüğüne Türkiye’ye gideceğim. Soyadım, F1 vizesinde ve pasaportumda değişti. Seneye kadar…

FacebookTwitterGoogle+
Details

ABD’DE HRİSTİYAN MÜLTECİ OLARAK GREEN CARD ALAN KİŞİ MÜSLÜMAN ÜLKEYİ ZİYARET EDEBİLİR Mİ ?

ABD’DE HRİSTİYAN MÜLTECİ OLARAK GREEN CARD ALAN KİŞİ MÜSLÜMAN ÜLKEYİ ZİYARET EDEBİLİR Mİ ? Soru: Kız arkadaşım 7 aydır Amerika’da ve buraya Hristiyan mülteci, sığınmacı vizesi ile geldi. Kendisi Green Card aldıktan sonra Türkiye’ye gelmesinde bir sıkıntı olur mu, yani Müslüman bir ülkeyi ziyaret edince Amerika’ya giriş çıkışta sorun çıkarırlar mı ? ABD Göçmenlik ve…

FacebookTwitterGoogle+
Details

AMERİKA ÖĞRENCİ OLAN KİŞİNİN ÇALIŞMASI OPT VEYA SPONSORLUĞU NASIL ETKİLER ?

AMERİKA ÖĞRENCİ OLAN KİŞİNİN ÇALIŞMASI OPT VEYA SPONSORLUĞU NASIL ETKİLER ? Soru: Ben Amerika’ya Siber güvenlik üzerine yüksek lisans yapmaya geldim. Bildiğiniz üzere kur farkından dolayı biraz yüklü olabiliyor. Bu sürede F1 vizesiyle lyft veya uber şoförlüğü yapsam ilerde opt dönemimde veya sponsorluk döneminde bana olumsuz yönde etkisi olur mu acaba ? ABD Göçmenlik ve…

FacebookTwitterGoogle+
Details

ABD VATANDAŞI ÇOCUK ÜZERİNDEN ÇALIŞMA İZNİ ALINIR MI ?

ABD VATANDAŞI ÇOCUK ÜZERİNDEN ÇALIŞMA İZNİ ALINIR MI ? Soru: Ben aralık ayında F1 öğrenci vizesi ile Los Angeles’a gideceğim. Eşim mart ayında doğum için turist vizesi ile gelecek. Doğumu Amerika’da yaptıktan sonra çocuk Amerikan vatandaşı olacak. Eşimin 6 aylık turist vizesi son bulacak. Acaba çocuğun Amerikan vatandaşı olması bizim Amerika’da legal olarak çalışma izni…

FacebookTwitterGoogle+
Details

AMERİKA’DA DİL OKULUNA KAYIT OLUNCA SSN NUMARASI ALINIR MI ?

AMERİKA’DA DİL OKULUNA KAYIT OLUNCA SSN NUMARASI ALINIR MI ? Soru: Amerika’daki dil okullarına kayıt yaptırınca SSN numarası veriyorlar mı ? Ev kiralama, banka hesabı açma işlemi yapabiliyor muyuz ? Bize verilen SSN ile çalışırsak ne gibi sorunlar yaşarız ? ABD Göçmenlik ve Ticaret Hukuku konusunda bilgi almak için Ogmen Hukuk Bürosuna +1-212-245-70 70 telefon…

FacebookTwitterGoogle+
Details

AMERİKA’DA RESTAURANT SATIN ALARAK E2 YATIRIMCI VİZESİ NASIL ALINIR ?

AMERİKA’DA RESTAURANT SATIN ALARAK E2 YATIRIMCI VİZESİ NASIL ALINIR ? Soru: Amerika’da yatırımcı vizesine başvurmayı düşünüyorum. Abilerimin pizza restoranı var onu satın alarak E2 vizesine başvurabilir miyiz ? Kardeş olunca bir sıkıntı olur mu ? Eğer olursa eşimin üzerine de alarak başvurabiliriz. ABD Göçmenlik ve Ticaret Hukuku konusunda bilgi almak için Ogmen Hukuk Bürosuna +1-212-245-70…

FacebookTwitterGoogle+
Details

İPTAL EDİLEN AMERİKA TURİST VİZESİ NASIL GERİ ALINIR ?

İPTAL EDİLEN AMERİKA TURİST VİZESİ NASIL GERİ ALINIR ? Soru: İptal edilen turist vizesi bir daha nasıl geri alınır. 5 yılı beklemek zorunda mıyım. Şu anda İstanbul’dayım. Buradan Amerikan vatandaşıyla evlilik yapsam, 5 yılı beklemeden Amerika’ya gelebilir miyim ? ABD Göçmenlik ve Ticaret Hukuku konusunda bilgi almak için Ogmen Hukuk Bürosuna +1-212-245-70 70 telefon numarasından…

FacebookTwitterGoogle+
Details

BOŞANMA SONRASI PASAPORT VE ABD VİZESİNİ YENİLEMEK GEREKİR Mİ ?

BOŞANMA SONRASI PASAPORT VE ABD VİZESİNİ YENİLEMEK GEREKİR Mİ ? Soru: F1 öğrenci vizesi ile Amerika’da bulunuyorum. 2017 sonunda Türkiye’de eşimden boşandım. Ben buradan avukatıma vekalet gönderdim. Kendim Türkiye’ye gitmedim. Türkiye’ye giriş çıkışlarda bu durum bir sorun yaratır mı ? Yeniden pasaport çıkarıp tekrar vize başvurusu yapmak gerekir mi ? Çünkü mevcut pasaport ve vizemde…

FacebookTwitterGoogle+
Details

ABD F4 VİZE DOSYALARININ SONUÇLANMA SÜRESİ NEDİR ?

ABD F4 VİZE DOSYALARININ SONUÇLANMA SÜRESİ NEDİR ? Soru: F4 vize dosyalarının maximum sonuçlanma süresi var mı ? 12 buçuk yıldır bekliyoruz. ABD Göçmenlik ve Ticaret Hukuku konusunda bilgi almak için Ogmen Hukuk Bürosuna +1-212-245-70 70 telefon numarasından veya info@ogmenlaw.com mail adresinden ulaşabilirsiniz. OGMEN HUKUK BÜROSU – OGMEN LAW FIRM – OGMEN OFICINA DE ABOGADO:…

FacebookTwitterGoogle+
Details

ABD J1 VİZESİ İÇİN SPONSORLUK SÜRECİ NASIL İŞLER ?

ABD J1 VİZESİ İÇİN SPONSORLUK SÜRECİ NASIL İŞLER ? Soru: ABD J1 vize başvurularında, eğer bana sponsor olacak firma sponsor listesinde yoksa, bu sponsor olmayı isteyen firma nasıl benim için işlemleri başlatabilir veya nasıl sponsor olabilir ? ABD Göçmenlik ve Ticaret Hukuku konusunda bilgi almak için Ogmen Hukuk Bürosuna +1-212-245-70 70 telefon numarasından veya info@ogmenlaw.com…

FacebookTwitterGoogle+
Details